Websites met het CO2 keurmerk

Wanneer u een website  bezoekt dat is voorzien van het CO2 keurmerk, dan weet u zeker dat de CO2 footprint van het gebruik van deze site wordt gecompenseerd.
 

Deze compensatie bestaat uit 2 delen:


1.De website draait op een server. Deze server slurpt energie en bij het opwekken van deze energie wordt er CO2 uitgestoten. De houder van het CO2 keurmerk, zorgt ervoor dat deze uitstoot wordt gecompenseerd.
 

2.Daarnaast gebruikt u een computer om de website mee op te roepen. Ook dat kost energie: Uw computer moet bijvoorbeeld pagina's laden en middels een beeldscherm aan u tonen. Deze energie moet opgewekt worden en daarbij wordt CO2 uitgestoten. De houder van het keurmerk compenseert óók deze CO2 uitstoot!

 

Als bezoeker van een website met het CO2 keurmerk weet u dus dat u CO2 neutraal gebruik maakt van deze site.

 

Webshops met het CO2 keurmerk

Houders van webshops hebben de mogelijkheid om niet alleen het gebruik van hun webshop te compenseren, maar ook de bezorging van pakketten naar klanten van huin webshop. U herkent deze webshops aan het CO2 keurmerk voorzien van een winkelwagentje in het keurmerk. Deze webshops compenseren dus het gebruik van de webshop (de server + de thuiscomputer) èn de bezorging van alle orders.