Drie Europese onderzoeksorganisaties die het klimaatvraagstuk onder de loep nemen, zijn tot de conclusie gekomen dat er een drastische verandering nodig is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Afgelopen december hebben wereldleiders afspraken gemaakt in Parijs: de opwarming van de aarde mag niet meer stijgen dan 2 graden Celcius. De onderzoekers zijn tot overeenstemming gekomen hoe dit doel behaald moet worden.

 

Na 2035 stopt verkoop brandstofauto

Volgens de berekeningen van de onderzoekers moet de verkoop van brandstofauto's stoppen na 2035. Hiermee zal de opwarming van de aarde zelfs onder de 1.5 graden Celcius blijven, aldus de onderzoekers. Daarnaast zouden er geen brandstofauto's meer mogen rijden in 2050.

 

CAT

Het rapport dat is opgesteld door onderzoekers die allen deel uitmaken van CLimate Action Tracker (CAT), een groep onderzoeksorganisaties die de overheid hun acties controleert om de opwarming van de aarde te beperken. Ze beargumenteren deze strategie met het gegeven dat de uitstoot van brandstofauto's 14 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen voor haar rekening neemt.

Het proces waar autofabrikanten in zitten, zijn hier echter nog niet op voorbereid. Toyota poogt bijvoorbeeld om voor 2050 alle auto's emissie-vrij te maken rondom 2050.

 

Image result for elektrische auto


bron | 15-09-2016 @14:13