Waarom het CO2 Keurmerk?

Het CO2 Keurmerk is het antwoord op de toenemende vraag om digitaal maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hoe combineer je duurzaamheid en milieubewustzijn aan de groeiende online wereld? En hoe draag je als online ondernemer je steentje bij aan een duurzaam ondernemersklimaat en een goed milieu? Met het CO2 Keurmerk kunt u op een laagdrempelige, eenvoudige manier iets terugdoen voor de wereld. En het keurmerk maakt dat ook direct zichtbaar voor uw klanten.

 

Van server tot bestelwagen

Websites en webshops stoten indirect de nodige CO2 uit. Niet alleen doordat bezoekers een computer (of ander apparaat) gebruiken om de website te bezoeken en doordat de server waarop de website is gehost energie verbruikt. Maar ook doordat de bestelauto die het in de webshop bestelde product naar de klant brengt, soms behoorlijk wat CO2 uitstoot. Niet te voorkomen. Maar wel te compenseren!

 

Stichting CO2 Keurmerk

Het CO2keurmerk is ondergebracht in een stichting. We gaan immers samen voor een beter milieu en een duurzame manier van ondernemen en we hebben expliciet geen winstoogmerk.

 

Meer informatie over het initiatief van stichting CO2 Keurmerk

Meer weten over het CO2 Keurmerk, de stichting of de mogelijkheden om uw steentje bij te dragen aan de groei van ons initiatief? Neem even contact op! Of stel uw vraag via social media.