Wat als ik al een groen hosting bedrijf gebruik?

Het CO2 Keurmerk is in de basis een keurmerk dat u kan voeren als (minimaal) uw website CO2-neutraal is. Hiervoor hebben wij de mogelijkheid om via de stichting de benodigde CO2 te compenseren, maar dat is niet verplicht. Let wel op dat de meeste hostingbedrijven neutraal opereren voor hun eigen uitstoot. CO2 Keurmerk neemt daarnaast ook de verwachte uitstoot van uw websitebezoekers mee in de berekening van de te compenseren CO2.

 

Hoeveel CO2 wordt gecompenseerd voor mijn website?

De berekening van de CO2 staat hier uitgelegd. Wij herberekenen de CO2 op basis van onze metingen (bezoekers & bezoektijd). Voor de hoeveelheid CO2 die een webserver of datacenter uitstoot gaan we uit van gemiddelden. Maar we zullen qua compensatie zeker aan de bovenkant gaan zitten qua hoeveelheid CO2 die we compenseren. 

 

Hoe toon ik aan dat ik CO2 Neutraal ben?

Als u het keurmerk wilt voeren en geen compensatie inkoopt, moet u zelf zorg dragen voor de CO2-compensatie. We vragen niet vooraf om bewijzen, maar kunnen deze wel opvragen. Zorg dus dat uw CO2-compensatie in orde is.

 

Hoe ben ik zeker dat mijn bijdrage goed wordt besteed?

De stichting CO2 Keurmerk opereert zonder winstoogmerk. Wij zullen na afloop van ieder (boek)jaar een verslag maken waaruit blijkt waaraan uw bijdragen zijn besteed.